Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Kultúra

Slovenská filharmónia uvedie klaviristu mladej generácie M. Kozáka

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Marek Kozák ponúkne návštevníkom prierez romantickou klavírnou literatúrou z pera troch autorov s originálnym skladateľským štýlom - Bedřicha Smetanu, Antonína Dvořáka a Franza Liszta.

Bratislava 25. októbra (TASR) - Slovenská filharmónia (SF) pozýva v utorok 26. októbra na úvodný večer cyklu Klavír a klaviristi. Bude patriť poprednému českému klaviristovi mladej generácie Markovi Kozákovi. "V roku 2021 sa stal laureátom prestížnej Medzinárodnej súťaže Gézu Andu v Zürichu a v roku 2019 bol finalistom Medzinárodnej klavírnej súťaže F. Busoni v Bolzane," TASR informovala Martina Tolstova, tlačová tajomníčka SF.

Marek Kozák ponúkne návštevníkom prierez romantickou klavírnou literatúrou z pera troch autorov s originálnym skladateľským štýlom - Bedřicha Smetanu, Antonína Dvořáka a Franza Liszta. "Protiváhou legendárnej Lisztovej Sonáty h mol budú v programe diela českých autorov, aj výber z diel Antonína Dvořáka, ktorého klavírnu tvorbu svet objavil až tohto roka pri príležitosti 180. výročia jeho narodenia," dodala Tolstova k programu, ktorý doplní skladba Žonglér českého klaviristu, skladateľa a pedagóga Adama Skoumala.