Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

V Slovenskej filharmónii zaznie Čajkovskij pod taktovkou R. Štúra

Ilustračná snímka. Foto: Slovenská filharmónia/Ján Lukáš

Koncert sa uskutoční v režime OP, v pokladnici SF aj pri vstupe na koncert sa návštevník musí preukázať potvrdením o očkovaní alebo prekonaní ochorenia COVID-19.

Bratislava 25. januára (TASR) - Slovenská filharmónia sa vo štvrtok 27. januára predstaví pod taktovkou pravidelného hosťa sezón SF Rastislava Štúra. "Tretí koncert populárneho cyklu C sa uskutoční v Koncertnej sieni Slovenskej filharmónie pre 350 návštevníkov a abonentov Populárneho cyklu. Koncert sa začne o 19.00 h," TASR o tom informovala tlačová tajomníčka SF Martina Tolstova.

Spresnila, že filharmonici so slovenským dirigentom Rastislavom Štúrom uvedú populárny program, výber z diel Piotra Iľjiča Čajkovského. "Na úvod koncertu zaznie Fantázia - predohra Rómeo a Júlia, v ktorej sa skladateľ zameral na stvárnenie milostného príbehu inšpirovaného nesporne literárnou predlohou, na základe ktorej sa dá ľahko sledovať základnú myšlienku i celkovú atmosféru tohto diela," priblížila Tolstova.

Návštevníci štvrtkového symfonického koncertu si budú môcť vypočuť aj výber častí zo suít z Čajkovského troch baletov - Spiaca krásavica op. 66 (1888 - 1889), Labutie jazero op. 20 (1875 - 1876) a Luskáčik op. 71 (1892). Balety preslávili Čajkovského naprieč celým svetom i všetkými generáciami poslucháčov. "Rozprávkové námety s magickou atmosférou umocňuje Čajkovského sugestívna hudba, plná melodickej invencie, podmanivého výrazu, farebnej orchestrácie," dodala Tolstova.

Koncert sa uskutoční v režime OP, v pokladnici SF aj pri vstupe na koncert sa návštevník musí preukázať potvrdením o očkovaní alebo prekonaní ochorenia COVID-19.