Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

V Spišskom divadle uvoľnenie opatrení vítajú

Ilustračná snímka. Foto: TASR Štefan Puškáš

Michalov uviedol, že prvé predstavenie pre divákov plánujú koncom januára. Musia totiž novým opatreniam prispôsobiť januárový program a zároveň dopriať divákom čas reagovať naň.

Spišská Nová Ves 10. januára (TASR) - V Spišskom divadle uvoľnenie opatrení v súvislosti so šírením nového koronavírusu vítajú. Podľa riaditeľa Radovana Michalova je však pre nich, čo sa týka kapacity, prijateľnejšie, ak sú obmedzenia pri obsadení sály udávané v percentách.

"Uvoľnenie opatrení samotný chod divadla výrazne neovplyvní, lebo aj v uplynulom období pred sviatkami prebiehali skúšky inscenácií, nahrávali sa záznamy predstavení, aby sme divákom mohli ponúknuť divadelný zážitok aspoň v online priestore. Samozrejme, tešíme sa, že teraz budeme môcť v divadle opäť privítať divákov a hrať pre nich naživo, veď to je podstata divadla. Kontakt s divákmi nič nenahradí," uviedol Michalov.

Dodal, že prvé predstavenie pre divákov plánujú koncom januára. Musia totiž novým opatreniam prispôsobiť januárový program a zároveň dopriať divákom čas reagovať naň.

Podmienky pre hromadné podujatia sa uvoľnia, konať by sa mali v režime OP. Pre nízkorizikové podujatia odporúča vláda maximálne 100 osôb alebo naplnenie 50 percent kapacity. Pre stredne rizikové podujatia sa odporúča maximálna kapacita 25 percent. Vyplýva to z odporúčaní opatrení hlavnému hygienikovi, ktoré schválila vláda na svojom pondelkovom zasadnutí. Presné pravidlá určí vyhláška hlavného hygienika Jána Mikasa.