Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

V Terchovej sa večer začína 59. ročník Jánošíkových dní

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Podujatie sa bude konať do nedele 1. augusta.

Terchová 28. júla (TASR) – Uvedením knižnej publikácie, premietnutím filmu a divadelným predstavením Posledná noc Jura Jánošíka otvoria v stredu večer v Terchovej 59. ročník folklórneho festivalu Jánošíkove dni. Podujatie sa bude konať do nedele 1. augusta.

"Dnes, v úvodný deň festivalu, sa odovzdávali ocenenia obce Terchová pre osobnosti, ktoré sa významným spôsobom podieľali na rozvoji Jánošíkových dní. Ocenenia boli udelené manželom Eve a Ladislavovi Štefánkovcom, in memoriam Viliamovi Chmelovi a Ľubomírovi Feldekovi," informovali organizátori na webovej stránke festivalu.

Hoci pôvodne zamýšľaný program museli organizátori v dôsledku pandémie zredukovať, bude bohatší ako vlani. Na šiestich pódiách je pripravených 18 programových blokov.

Hlavným organizátorom podujatia je obec Terchová, spoluorganizátorom Krajské kultúrne stredisko v Žiline. Akciu z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Počas celého trvania festivalu budú rešpektované aktuálne protipandemické, hygienické a bezpečnostné opatrenia a nariadenia, ako i stanovený počet osôb.