Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

V Turej Lúke sa cez víkend uskutočnia tradičné dožinky

Na archívnej snímke práca na poli s obilím počas Dožiniek v Turej Lúke na Myjave Foto: TASR - Martin Palkovič

Ukážky tradičných poľných prác predstavia členovia Folklórnej skupiny Kýčer z Turej Lúky a Folklórny súbor z Myjavy v pásme s názvom Kosí Jano.

Myjava 11. augusta (TASR) – Mesto Myjava pripravilo na najbližší víkend (14. a 15. 8.) podujatie tradičnej ľudovej kultúry s názvom Dožinky v Turej Lúke - poďakovanie za úrodu. TASR o tom informoval hovorca mesta Marek Hrin.

"Sobotňajší program odštartuje o 10.00 h koncert Dychovej hudby Myjavci a ochutnávka regionálnych špecialít Jak od babičky," uviedol Hrin. V rovnakom čase sa začnú aktivity v oddychovom areáli Padelky.

Ukážky tradičných poľných prác predstavia členovia Folklórnej skupiny Kýčer z Turej Lúky a Folklórny súbor z Myjavy v pásme s názvom Kosí Jano. "Od 11.00 h bude program pokračovať detskými tvorivými dielňami a Gurmánskymi hodmi. K dispozícii budú tradičné detské ihrisko, minifarma i výstava historickej aj súčasnej poľnohospodárskej techniky. Sobotňajšiu ponuku uzavrie Dožinková zábava v Padelkoch s Kopaničiarom, ktorá sa začne o 19.00 h," informoval hovorca mesta.

Dožinky oficiálne skončia v nedeľu o 9.30 h Službami Božími v evanjelickom chráme Božom v Turej Lúke. "Pôjde o dožinkovú krojovú slávnosť spojenú s poďakovaním za žatvu. Dožinky mesto pripravilo v spolupráci s neziskovou organizáciou Rozvoj cestovného ruchu Myjavských kopaníc, Centrom tradičnej kultúry v Myjave či Poľovníckym združením Turá Lúka a realizáciu akcie podporili Fond na podporu umenia a Trenčiansky samosprávny kraj," doplnil Hrin.