Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Kultúra

Moderátor V. Moravec končí na Rádiu Impuls, podľa ČT kvôli Babišovi

Na ČT má moderátor známu nedeľnú reláciu Otázky Václava Moravca, kam si pozýva práve politikov.

Praha 13. februára (TASR) - Moderátor Českej televízie Václav Moravec odchádza z Rádia Impuls. Podľa ČT sa chce vyhnúť prípadnému konfliktu záujmov po tom, čo sa novým vlastníkom rozhlasovej stanice stala spoločnosť Agrofert. Tú založil a ešte nedávno viedol súčasný minister financií Andrej Babiš, ktorého hnutie ANO je členom vládnej koalície spolu s ČSSD a stranou KDU-ČSL.

Informácie dnes priniesol ako prvý Týden.cz, spravodajskému portálu iDNES.cz to potvrdila hovorkyňa ČT Alžběta Plívová.

Moravec sa rozhodol ukončiť svoju spoluprácu so súkromnou rozhlasovou stanicou Rádio Impuls k 28. februáru.

Moderátor na Rádiu Impuls pravidelne v podvečer od pondelka do štvrtka uvádzal diskusný program Impulsy Václava Moravca. Na ČT má moderátor známu nedeľnú reláciu Otázky Václava Moravca, kam si pozýva práve politikov.

Spoločnosť Agrofert, ktorej patrí aj vydavateľstvo MAFRA vrátane spravodajského serveru iDNES.cz, založil a donedávna viedol Andrej Babiš, pôvodom slovenský podnikateľ s českým občianstvom. Teraz však vstúpil do politiky a je ministrom financií za hnutie ANO.

Plívová vysvetlila, že hlavným dôvodom rozhodnutia je snaha aj naďalej udržať vysokú úroveň, dôveryhodnosť a nestrannosť hlavného diskusného programu ČT Otázky Václava Moravca.