Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Vajnorský širáček prinesie amatérske folklórne súbory a divadlá

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Dvojdňový program je venovaný prvkom zapísaným do Reprezentatívneho zoznamu nehmotného kultúrneho dedičstva Slovenska, priblížila predsedníčka združenia Gabriela Zemanová.

Bratislava 19. novembra (TASR) - V bratislavských Vajnoroch si cez víkend (19. - 20. 11.) prídu na svoje milovníci folklóru. V dome kultúry sa koná siedmy ročník prehliadky amatérskych folklórnych súborov a divadiel Vajnorský širáček 2022. Organizuje ho miestne občianske združenie (OZ) Podobenka v spolupráci s mestskou časťou Vajnory.

"Dvojdňový program je venovaný prvkom zapísaným do Reprezentatívneho zoznamu nehmotného kultúrneho dedičstva Slovenska," priblížila predsedníčka združenia Gabriela Zemanová.

Ide o tradičné bábkarstvo na Slovensku (2013), horehronský viachlasný spev (2015), vajnorský ornament (2016) a paličkovanú babkovú čipku (2022).

Chýbať nebudú ani vystúpenia folklórnych a detských folklórnych súborov či divadelné predstavenia pre deti i dospelých. Súčasťou programu bude aj výstava tvorby Silvie Feketovej s názvom Budúca minulosť, tradičná budúcnosť či premietanie historických dokumentov o Vajnoroch.