Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Kultúra

Valaskú Belú predstavuje výstava výtvarníka Stanislava Obucha

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Maliar, ktorého práca je úzko spätá s prírodou, putuje krajinou v každej ročnej dobe a za každého počasia, priblížila kurátorka Miriam Kasperkevičová.

Prievidza 26. októbra (TASR) - Rázovité okolie hornonitrianskej podhorskej obce Valaská Belá, ktorú tvorí 99 lazov na úpätí Strážovských vrchov, predstavuje výstava Môj rodný kraj v galérii Regionart pri Regionálnom kultúrnom centre (RKC) v Prievidzi. Diela regionálneho výtvarníka Stanislava Obucha si tam návštevníci môžu pozrieť do 11. novembra. TASR o tom informovalo RKC v Prievidzi.

Obuch zvečnil na plátno valaskobeliansku nespútanú prírodu, miestne sídla i jej obyvateľov. "Autor sa snažil zachytiť dôverne známe prírodné výjavy, zmapovať krehké zákutia svojho originálneho rodného regiónu. Maliar, ktorého práca je úzko spätá s prírodou, putuje krajinou v každej ročnej dobe a za každého počasia," priblížila kurátorka Miriam Kasperkevičová.

Výtvarník sa narodil v Trenčianskych Tepliciach, žije a tvorí vo Valaskej Belej. Intenzívne maľuje od roku 1997 a od roku 2000 každoročne predkladá menšie kolekcie na súťaž a výstavu neprofesionálnych výtvarníkov.