Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Vďaka aplikácii Virtuálny dizajn ožíva umenie v kežmarských uliciach

Na archívnej snímke primátor Kežmarku Ján Ferenčák Foto: TASR/Oliver Ondráš

Ako uviedol primátor mesta Ján Ferenčák, za pomoci aplikácie sa obyvateľom a návštevníkom mesta zobrazí umenie, ktoré môžu obdivovať len v Kežmarku a v americkom meste Seattle.

Kežmarok 23. novembra (TASR) – Prechádzka ulicami Kežmarku môže byť od pondelka vďaka mobilnej aplikácii "Virtuálny dizajn festival Kežmarok" zaujímavejšia. Po nasnímaní obrázka umiestneného na viacerých miestach v meste objekt priamo na displeji pred očami diváka "ožije".

"Môže to byť socha dvoch rúk pri turistickej informačnej kancelárii, pohybujúce sa špirály pri radnici alebo bocian pred redutou," predstavil slovenský startup od spoločnosti Akular Ondrej Miškovič z oddelenia komunikácie a propagácie kežmarského mestského úradu.

Ako uviedol primátor mesta Ján Ferenčák, za pomoci aplikácie sa obyvateľom a návštevníkom mesta zobrazí umenie, ktoré môžu obdivovať len v Kežmarku a v americkom meste Seattle. "V budúcnosti plánujeme rozšírenie tohto projektu o regionálne unikáty, ako zbierku muzeálnych exponátov alebo zoologickej záhrady. Virtuálne zobrazenie nám vzdialených zvierat, ako napríklad koala a kengura, by mohlo v budúcnosti slúžiť ako pomôcka v školách," doplnil.