Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Večerom tanečného umenia vyvrcholila spolupráca VŠMU a Baletu SND

Ilustračná sníka. Foto: TASR/Michal Svítok

Počas večera sa ako interpreti spolu so študentmi Katedry tanečnej tvorby FTF VŠMU predstavili sólisti a zbor Baletu SND a sólisti a členovia SĽUK-u.

Bratislava 7. júna (TASR) - Vysoká škola múzických umení (VŠMU) a Balet Slovenského národného divadla (SND) uzavreli v utorok akademický rok a divadelnú sezónu Večerom tanečného umenia. Tradičným podujatím vyvrcholila spolupráca oboch inštitúcií. Tento rok mala oslava tanca ešte slávnostnejší charakter, Katedra tanečnej tvorby Hudobnej a tanečnej fakulty VŠMU si pripomína 70. výročie existencie.

Počas Večera tanečného umenia VŠMU a Baletu SND sa v novej budove SND stretli absolventi choreografie i tanca, súčasní pedagógovia i študenti. Program tvorili prezentácie záverečných prác choreografov a umeleckých výkonov študentov katedry tanečnej tvorby. V jedenástich samostatných choreografických celkoch sa popri skúsených kolegoch ako Kristína Paulin a Marek Grega predstavili napríklad aj nádejné choreografky Hana Vidová a Margaréta Štofčíková a ďalší. V rámci programu zazneli aj zaujímavosti o histórii katedry, jej špecifikách a možnostiach, ktoré študentom ponúka.

Počas večera sa ako interpreti spolu so študentmi Katedry tanečnej tvorby FTF VŠMU predstavili sólisti a zbor Baletu SND a sólisti a členovia SĽUK-u.