Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Veľkolepá hudobná show Queen Symphonic bude 10. júna v NTC aréne

Foto: JVS Group/Queen Symphonic A Rock Band & Orchestra Experience

Veľkolepá hudobná show Queen Symphonic: A Rock Band & Orchestra Experience obsadená speváckymi hviezdami londýnskeho West Endu bude 10. 6. 2022 v NTC aréne Bratislava.

Bratislava 23. mája (OTS) - Pôvodný termín ako aj miesto konania sa presunul z Incheba Expo arény do NTC arény Bratislava. Všetky vstupenky zakúpené na pôvodný koncert zostávajú v platnosti. Celú show bude doprevádzať Symfonický orchester hlavného mesta Prahy.

Jedinečné spojenie symfonického orchestra a živej rockovej skupiny odohrá najznámejšie hity ikonickej britskej skupiny Queen. Na predstavení sa podielal samotný gitarista Queen-Brian May. Fanúšikovia sa tak môžu tešiť na hity ako I Want it All, We Are The Champions, Bohemian Rhapsody a mnoho ďalších, v podaní niekoľkých ďalších hudobníkov.
Hudobnú show už videli milióny fanúšikov po celom svete. V samotnej Británii má za sebou viac ako tridsať zastávok pre 150.000 divákov.



Zároveň s radosťou oznamujeme, že ako sprievodný orchester na oboch koncertoch v Bratislave a Prahe zahrá The City of Prague Philharmonic Orchestra / Symfonický orchester hlavného mesta Prahy. Ide o rešpektovaný súbor pražských filharmonikov, ktorého tradícia siaha až do 50. rokov 20. storočia, kedy bol založený ako Filmový symfonický orchester známy pod značkou FISYO. Práve tento orchester nahral v legendárnom zvukovom štúdiu na Pražskej ulici veľké množstvo známych filmových melódií k českým i zahraničným filmom. Orchester, ktorý sa momentálne skladá predovšetkým z mladých hudobníkov, sa sústreďuje na filmovú a súčasnú hudbu. Symfonická verzia hitov Queen je pre nich ďalšou veľkou výzvou za fúziou symfonickej a popovej hudby, ktorá je im tak blízka. Práve tento orchester bude skvelým organickým doplnkom celej show, ktorú predvedú muzikáloví speváci z Londýnskeho West Endu.

Nový termín Queen Symphonic A Rock Band & Orchestra Experience: 10. 6. 2022 NTC aréna v Bratislave.

Všetky zakúpené vstupenky zostávajú v platnosti.