Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Veronika Rabada očarila Slovákov v USA, doma chystá sériu koncertov

Veronika Rabada. Foto: Prtscr/Youtube

Tento rok mala Veronika nabitý program, popri vyučovaní na košickom konzervatóriu vydala debutový album Lúka, nakrútila niekoľko klipov a absolvovala desiatky koncertov na Slovensku aj v zahraničí.

Bratislava 16. novembra (TASR) – Speváčka Veronika Rabada pripravuje sériu vianočných koncertov s názvom Koleda s Veronikou Rabada. Naplánovaných je dvanásť vystúpení po celom Slovensku, na ktorých odznejú hlavne koledy a vianočné piesne vo vlastných úpravách.

Vianočné turné začína Veronika 1. decembra v Nitre, ďalšími zastávkami budú 7. 12. Michalovce, 8. 12. Košice, 9. 12. Humenné, 14. 12. Kremnica, 15. 12. Trenčín, 16. 12. Levice, 27. 12. Stropkov, 6. 1. 2019 Banská Štiavnica, 7. 1. Banská Bystrica, 8. 1. Prešov a 9. 1. Vranov nad Topľou.

„Spolu s kapelou sme väčšiu časť vianočných skladieb pripravili ešte minulý rok. V lete sme to postupne nahrali, aby sme návštevníkom koncertov okrem promo CD, ktoré dostanú k lístkom, dali možnosť získať aj náš nový vianočný album. Na koncerte okrem vianočných samozrejme nebudú chýbať naše už známe piesne Zabudni, Husičky, Lúka a ďalšie. Celé je to taký môj malý sen, koncerty aj CD. Plní mi ho hlavne môj manžel, ktorý je zároveň zvukárom a producentom. Je na tom kopec jeho roboty, za čo som mu veľmi vďačná. Verím, že túto moju radosť spolu prenesieme aj na divákov,“ uviedla speváčka.



Tento rok mala Veronika nabitý program, popri vyučovaní na košickom konzervatóriu vydala debutový album Lúka, nakrútila niekoľko klipov a absolvovala desiatky koncertov na Slovensku aj v zahraničí. Len minulý týždeň sa vrátila z USA, kde so skupinou vyvolali u krajanov veľkú radosť a silné emócie. Ich energická hudba, ktorá čerpá zo slovenských tradícií, potešila stovky amerických Slovákov v Chicagu a New Yorku.

„Do USA sme dostali pozvanie od Mareka Šoltísa, ktorý žije a prezentuje slovenskú kultúru v štátoch už viac ako dvadsať rokov. Oslovilo ho naše vystúpenie na akcii Jánske ohne vo Vinnom. Pozval ma na známy festival Slovak Heritage v New Jersey, ktorého je hlavným organizátorom. A nakontaktoval ma na ďalšieho skvelého a šikovného Slováka v Chicagu, Ferka Tutokyho. On nám zorganizoval hranie v Bistre Grand v Chicagu,“ spomína na prípravy amerických koncertov speváčka.

„Úžasná atmosféra na koncertoch a to, ako nás prijali na festivale, je pre mňa veľmi príjemná skúsenosť. Cítila som sa tam ako doma a vôbec som nemala pocit, že som tak ďaleko. Organizátorom sa podarilo vytvoriť na festivale doslova rodinné prostredie,“ dodala.

Okrem hrania stihli s kapelou v USA aj veľa vidieť a zažiť. „V Chicagu sme boli síce iba tri dni, ale stihli sme toho toľko, ako za týždeň. Aj z New Yorku máme kopec nezabudnuteľných zážitkov. Stala sa mi tam aj jedna veľmi milá vec. Keď sme sa schovali pred dažďom do Hard Rock Café na Time Square, oslovila ma Američanka a povedala, že mám pekný pršiplášť, a že odkiaľ ho mám. A ja som bez zaváhania odpovedala, že z Košíc. Neviem, či vedela kde to je, ale tvárila sa, že vie,“ doplnila Veronika.