Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Kultúra

Victor Wooten a Mike Stern vystúpia v Bratislave

Ilustračná snímka. Foto: TASR

The Wooten Brothers sú už viac ako štyri desaťročia známi ako najtalentovanejšia a najdynamickejšia bratská skupina, akú kedy jazzový svet poznal.

Bratislava 16. februára (TASR) - Victor Wooten s rodinnou formáciou The Wooten Brothers vystúpi 16. mája v bratislavskom klube MMC. O pár dní neskôr, 21. mája, zahrá v tom istom klube Mike Stern. Oba koncerty sa konajú v rámci Jarných jazzových dní. TASR o tom informovala PR manažérka Silvia Turnerová.

The Wooten Brothers sú už viac ako štyri desaťročia známi ako najtalentovanejšia a najdynamickejšia bratská skupina, akú kedy jazzový svet poznal. Najslávnejším z bratov je basgitarista Victor Wooten, päťnásobný držiteľ Grammy. Považovaný je za jedného z najlepších žijúcich basgitaristov. The Wooten Brothers sa na koncertné pódiá vrátili po mnohých rokoch, jednou zo zastávok ich turné bude 16. mája Bratislava, kde v klube MMC zahrajú koncert, ktorý určite bude patriť medzi jazzové udalosti tohto roka.

Aj druhý z koncertov tohtoročných Jarných jazzových dní privezie do Bratislavy svetovú muzikantskú hviezdu. Mike Stern je jedným z najlepších a najznámejších amerických gitaristov, začínal v kapele Blood, Sweat and Tears, dlhé roky hrával po boku Milesa Davisa, absolvoval turné s Jacom Pastoriousom. Na bratislavský koncert s ním pricestuje špičková muzikantská zostava.

Jarné jazzáky sú jarnou verziou veľkých Bratislavských jazzových dní, ktoré sa každoročne konajú v októbri. Táto jarná verzia obľúbeného festivalu už viac ako desať rokov do Bratislavy priváža popredných svetových hudobníkov.