Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

VIDEO: THE YOUNIVERSE zverejnila nový singel VIDEO LOVE

THE YOUNIVERSE Foto: THE YOUNIVERSE

Skupina piesňou reaguje na pandémiu nového koronavírusu.

Bratislava 16. júna (Teraz.sk) - Skupina THE YOUNIVERSE zverejnila nový singel s názvom "VIDEO LOVE". Ako informuje Linda Mangunda a Branislav Kaľavský - Kalo z Bruuder Records, pieseň reaguje na pandémiu COVID 19, "ktorá oklieštila svet ľudských interakcií výhradne na virtuálne prostredie".

Skladba podľa ich predznačuje aj to, ako bude znieť nový pripravovaný album kapely NEON. "Video Love je chytľavá, alternatívno-popová výpoveď, približujúca pocity vo zvláštne odohrávajúcom sa vzťahu, ktorý sa od začiatku až dokonca rozvíja v on-line priestore len prostredníctvom video chatu, bez možnosti osobného kontaktu," uvádza sa v tlačovom vyhlásení.

THE YOUNIVERSE
Foto: THE YOUNIVERSE


"Hudba na pripravovanom albume NEON objavuje viac popovejšie štruktúry a tradičnejší songwriting, album má znieť menej temne v porovnaní s debutovým albumom CMYK. Pripravovaný album NEON je síce
o heartbreaku a je viac precítený, avšak paradoxne melodickejší a hravejší".


Štýl THE YOUNIVERSE je charakteristický fúziou bluesu, rock’n’rollu, elektroniky a popu. Hudobnú tvorbu dopĺňajú o zaujímavé konceptuálne podujatia. Členovia kapely sú Tammy Nižňanská (vokály), Jerguš Oravec (gitara) Šimon Vladár (basová gitara) a Adam Olexík (bicie).