Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

VIDEO: V košickom parku sa predstavil sláčikový orchester

Na snímke sláčikový orchester Musica Iuvenalis ZUŠ M. Hemerkovej pod vedením Igora Dohoviča (na snímke vpravo) počas koncertu na Aničke pri prameni Gajdovka v Košiciach 9. mája 2021. Foto: TASR - František Iván

Hrali sme náš tradičný repertoár, klasickú hudbu aj filmové skladby v klasickej úprave pre sláčikový orchester, uviedol umelecký vedúci sláčikového orchestra Musica Iuvenalis.

Košice 9. mája (TASR) – Sláčikový orchester Musica Iuvenalis, ako aj sólista Opery Štátneho divadla (ŠDK) v Košiciach Marián Lukáč sa v nedeľu predstavili v rámci koncertu v košickom parku Anička. Podujatie, ktoré prilákalo množstvo ľudí, zorganizovala mestská časť Košice–Sever.



"Hrali sme náš tradičný repertoár, klasickú hudbu aj filmové skladby v klasickej úprave pre sláčikový orchester. Sprevádzali sme v troch hudobných číslach sólistu Opery ŠDK Košiciach Mariána Lukáča. Bol to program, ktorý je vhodný do parku, známe melódie, ktoré ľudí potešia a vedia pri nich relaxovať," uviedol pre TASR umelecký vedúci sláčikového orchestra Musica Iuvenalis Igor Dohovič s tým, že atmosféra počas koncertu bola výborná.

"Ľudia to prijali s nadšením, potlesky boli fantastické a bolo cítiť, že ľuďom chýba kultúra. Verím, že to bude impulz a všetko sa vráti do starých koľají," dodal Dohovič.