Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

Víťazmi prehliadky detských folklórnych súborov sa stali Raubíri

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Milan Kapusta

Pre vedúcich súťažiacich detských folklórnych súborov sa v rámci podujatia uskutočnil hodnotiaci a rozborový odborný seminár

Gbely 21. marca (TASR) – Víťazom regionálnej súťažnej prehliadky detských folklórnych súborov okresov Senica a Skalica, ktorá je súčasťou 29. ročníka celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky detských folklórnych súborov s názvom Eniki beniki, sa stal detský folklórny súbor Raubíri zo Skalice. Podujatie sa uskutočnilo v meste Gbely v okrese Skalica. TASR o tom informoval za organizátorov Miroslav Koprla.

Víťaznému súboru bolo udelené zlaté pásmo. "Strieborné pásmo získali bez určenia poradia detské folklórne súbory Nádej z Kuklova – Smolinského, Valšátko z Holíča a Studnička z Borského Mikuláša," uviedol Koprla.

Pre vedúcich súťažiacich detských folklórnych súborov sa v rámci podujatia uskutočnil hodnotiaci a rozborový odborný seminár. "Víťazný kolektív postúpil na krajskú súťažnú prehliadku detských folklórnych súborov Trnavského kraja - Záhorie spieva a tancuje, ktorá sa uskutoční 25. apríla v Dome kultúry v Senici," doplnil Koprla.

Podujatie organizovalo Záhorské osvetové stredisko v Senici, ktorého zriaďovateľom je Trnavský samosprávny kraj a mesto Gbely. Vyhlasovateľom, odborným garantom a hlavným partnerom je Národné osvetové centrum v Bratislave z poverenia Ministerstva kultúry SR.