Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Vladimír Merta oslávi 75. narodeniny koncertom v divadle Archa

Vladimír Merta, archívna snímka. Foto: TASR Michal Svítok

K Mertovmu jubileu je pripravené vydanie edície domácich nahrávok zo začiatku 90. rokov.

Bratislava 2. decembra (TASR) - Pesničkár, filmár a publicista Vladimír Merta (1946) oslávi 20. januára 75. narodeniny, ku ktorým usporiada narodeninový koncert v pražskom divadle Archa. V stredu 20. januára sa v rámci trojhodinového koncertného maratónu stretne oslávenec na javisku s celým radom pozvaných kolegov, ktorých mená postupne odtajnia organizátori až pred konaním koncertu. TASR o tom informovala PR manažérka Lenka Příhonská.

V priebehu večera stálica českej pesničkárskej scény Vladimír Merta predstaví svoje piesne nielen v divácky obľúbenej čisto akustickej podobe, ale aj v bohatšej inštrumentácii s pozvanými hosťami. Koncert je určený Mertovým priaznivcom a nebude sa opakovať. Kapacita je vzhľadom na súčasnú zložitú situáciu obmedzená iba na tri stovky divákov, zvýšenie kapacity bude možné iba v prípade optimálnej epidemiologickej situácie.

K Mertovmu jubileu je pripravené vydanie edície domácich nahrávok zo začiatku 90. rokov. Komplet troch CD ponúkne takmer štyri desiatky nahrávok menej známych piesní alebo piesní, ktoré Merta napísal pre iných interpretov. Trojalbum bude predstavený fanúšikom po prvý raz práve na koncerte v divadle Archa.