Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Kultúra

Vladimír Mužík vystriedal v čele Ecopressu Milana Mokráňa

Foto: Hospodárske noviny

Mužík vystriedal na čele vydavateľstva doterajšieho generálneho riaditeľa Milana Mokráňa, ktorý po dohode s vedením MAFRA opustil svoj post k 31. marcu 2014.

Bratislava 1. apríla (TASR) - Spoločnosť Ecopress, ktorá vydáva denník Hospodárske noviny, má oddnes nového výkonného riaditeľa, Vladimíra Mužíka. Do funkcie ho dosadilo vydavateľstvo MAFRA z mediálnej divízie Agrofertu, ktorému Ecopress patrí. Informuje o tom internetový portál Ecopressu Stratégie.sk.

Mužík vystriedal na čele vydavateľstva doterajšieho generálneho riaditeľa Milana Mokráňa, ktorý po dohode s vedením MAFRA opustil svoj post k 31. marcu 2014. Dlhoročný manažér a novinár má skúsenosti z vrcholných redakčných pozícií na Slovensku aj v Českej republike. Pôsobil ako riaditeľ spravodajstva televízie Nova, šéfredaktor slovenského Nového času aj českého denníka Blesk. Pred nástupom do Ecopressu bol riaditeľom nových médií slovenskej TV JOJ.

„Veľmi sa teším na spoluprácu s novými kolegami a verím, že spoločne posilníme postavenie vydavateľstva Ecopress medzi mediálnymi domami na Slovensku,“ cituje Stratégie.sk Mužíka.

Odchádzajúci Milan Mokráň, ktorý v Ecopresse pracoval osem rokov, pre portál poznamenal, že odvetvie zažíva ťažké obdobie. Neznamená to však podľa neho, že vydavateľstvo končí. "Som presvedčený práve o opaku a všetkým vám držím palce, nech toto náročné obdobie ktoré zažívame, zvládnete(me) so cťou," povedal v rozlúčke adresovanej kolegom a spolupracovníkom.

Ecopress, a. s., vydáva denník Hospodárske noviny a odborné tituly Zdravotnícke noviny, Stratégie, Obchod, Sestra, Diabetik, Student Life, Horeca magazine a ďalšie. V minulom roku redizajnoval svoje hlavné tituly HN a internetový portál hnonline.sk.