Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

ZOMREL FOTOGRAF HVIEZD: Petr Našic sa svojich 58. narodenín už nedožil

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Petr Našic mal ako jediný počas niekoľkých dní možnosť zaznamenať na fotografiách zákulisie nakrúcania slávneho Formanovho filmu Amadeus.

Praha 27. januára (TASR) - Vo veku 57 rokov zomrel český filmový a divadelný fotograf Petr Našic, ktorý spolupracoval s režisérom Milošom Formanom či s opernou speváčkou Dagmar Peckovou. Oznámila to v stredu večer spravodajská stanica CNN Prima News. Umelca našli mŕtveho v jeho byte.

"S bolesťou v srdci a so slzami v očiach si vás dovoľujem informovať o úmrtí významného českého fotografa Petra Našica, ktorý zomrel vo veku 57 rokov. Bol nájdený vo svojom byte," informoval novinárov producent Robin Suchánek. Známy fotograf celebrít by o tri dni oslávil svoje 58. narodeniny.

"Okrem toho, že ako jediný český fotograf mal možnosť fotiť zákulisie a priebeh nakrúcania filmu Amadeus od Miloša Formana, bol tiež dvorným fotografom režiséra Emira Kusturicu. Spolupracoval aj s primabalerínou Dariou Klimentovou, hercom Vlastimilom Brodským, hlásateľkou a moderátorkou Kamilou Moučkovou, opernou divou Dagmar Peckovou, módnou návrhárkou Ivanou Follovou, novinárkou Svetlanou Witowskou a s mnohými ďalšími," povedal Suchánek.

Petr Našic mal ako jediný počas niekoľkých dní možnosť zaznamenať na fotografiách zákulisie nakrúcania slávneho Formanovho filmu Amadeus (1984). V čase, keď režisér Miloš Forman v Prahe tento film natáčal, mal Našic 18 rokov a práve dokončoval štúdium na gymnáziu. K americkému štábu sa dostal iba náhodou, píše CNN Prima News.

Našic nemal žiadnych potomkov, informácie o jeho úmrtí preto zverejnil jeho priateľ Robin Suchánek. "Z pozície blízkeho kamaráta si o tejto smutnej udalosti dovoľujem informovať," dodal.