Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Vokálna skupina For You vydáva vianočný album Acapella Christmas

For You acapella Foto: youtube.com

K novej piesni stihli For You nakrútiť aj vianočný klip. Nechýba v ňom vianočná atmosféra, medovníky aj punč.

Bratislava 25. novembra (TASR) – Vokálna skupina For You prichádza s novým vianočným albumom Acapella Christmas. Fanúšikovia na ňom nájdu tucet domácich a svetových hitov. Slovenský Pentatonix, ako kapelu nazývajú, si uctili aj Michala Dočolomanského a prerobili do acapella podoby známu skladbu Zima na saniach. Na albume je aj autorská novinka Vianočné vyznanie, ktorú zložil člen kapely Andrej Mann pre svoju manželku. TASR informovala PR manažérka Nora Krchňáková.



„Zima na saniach je jedna z najkrajších slovenských populárnych piesní s vianočnou tematikou a patrí medzi našich favoritov. Oslovili sme talentovaného Matúša Uhliarika a ten nám zhotovil aranžmány, ktorým sme boli úplne ohromení,” vysvetľuje výber piesne speváčka Nika Barľáková.

„Táto skladba je tak trochu návratom do detstva, pretože vtedy bola veľmi populárna a hraná. Fascinuje ma, s akou ľahkosťou a náladou to nahral Michal Dočolomanský. Poteším sa, keď si ju budú teraz pospevovať aj moje deti,” dodal Milan Masiarik.

K novej piesni stihli For You nakrútiť aj vianočný klip. Nechýba v ňom vianočná atmosféra, medovníky aj punč. Kameru a strih má na konte Jakub Točič Chochula, ktorý vystihol autentické zábery. Režisérom klipu je celá skupina For You.

„Tento rok sme si povedali, že všetko, čo vieme, spravíme po vlastnej osi. Zvuk sme nahrali v našom novom štúdiu a rozhodli sme sa využiť tento priestor aj na klip. Vybrali sme si jednoduchý scenár, teda prípravy na Vianoce, zdobenie stromčeka, sánkovanie, šaškovanie, punč, teplý čajík. Podľa nás sa klip podaril nad očakávania dobre,” doplnila sopranistka Katalin Lantos Borbély.