Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

Vrbovské mini vetry sú už vypredané

Na snímke vypúšťanie holubov počas otvorenia festivalu Vrbovské Vetry vo Vrbovom, archívne foto. Foto: TASR/Martin Palkovič

Program otvorí o 13:14 otec festivalu Braňo Jobus so sólovým projektom Abusus, ktorý zároveň uvedie svoju knižnú novinku Ako Štefan Drco vyhral kopu hnoja.

Vrbové 23. júna (TASR) – Letný hudobno-recesistický festival Vrbovské vetry dostal na rok 2020 a pre opatrenia proti šíreniu nového koronavírusu prívlastok mini. Uskutoční sa v pôvodne plánovanom termíne 4. júla a v súčasnosti už ohlasujú jeho organizátori na webovej stránke, že je vypredané. Tohtoročná kapacita má byť 999 návštevníkov a na mieste sa už vstupenky nebudú predávať.

Program otvorí o 13:14 'otec' festivalu Braňo Jobus so sólovým projektom Abusus, ktorý zároveň uvedie svoju knižnú novinku Ako Štefan Drco vyhral kopu hnoja. Následne bude pódium patriť blues-rocku v podaní ZVA 12-28 Band, ktorí oslavujú 30 rokov existencie.

Po slávnostnom otvorení a zatvorení festivalu prídu na rad Vrbovskí víťazi bratov Jobusovcov, ktorí oslávia 20 rokov trvania skupiny uvedením dvojalbumu G20. Funny Fellows oživia festival swingom a old time music z 20. rokov minulého storočia, vystrieda ju punk-rock v podaní kapely Bijou Terrier.

„Záver programu bude patriť festivalovým klasikám, ako Para, Chiki liki tu-a, či Karpatské chrbáty, a ako každý rok je pripravené aj prekvapenie,“ uvádza sa na webovej stránke festivalu.

Chýbať nebudú ani "športové" disciplíny, ako strelecké preteky z poplašnej pištole, dostihy na hojdacích koňoch Velká Vrbovská, plastová megalukostreľba či automobilové preteky Formula Nula, ako aj obľúbený Džukebox live.

V nedeľu (5. 7.) ráno bude pre tých, ktorí ostanú na festivale spať, pripravená klasická Upratéka a Výprava do stredu sveta a vesmíru. Pre hygienické opatrenia museli v tomto roku zrušiť festivalovú menu Vrbovský vrb a platiť bude možné klasickým spôsobom pri jednotlivých stánkoch s občerstvením.