Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Kultúra

VŠVU v Bratislave otvorí nový študijný program digitálne umenia

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Popri praktickom využití počítačov v tvorivom procese sú hlavnou náplňou programu skúmanie vplyvu digitálnych technológií na spoločnosť, experimentovanie a inovácia výrazových prostriedkov.

Bratislava 22. júna (TASR) - Vysoká škola výtvarných umení (VŠVU) v Bratislave otvára nový bakalársky študijný odbor digitálne umenia, ktorý prepája výtvarné umenie a dizajn s počítačovými technológiami. TASR o tom informovala PR manažérka VŠVU Barbora Komarová.

Popri praktickom využití počítačov v tvorivom procese sú hlavnou náplňou programu skúmanie vplyvu digitálnych technológií na spoločnosť, experimentovanie a inovácia výrazových prostriedkov. "Študenti a študentky nájdu uplatnenie v dizajne, architektúre, voľnej tvorbe, videohrách, dátovej vede, médiách a v iných kreatívnych oblastiach," uviedla Komarová. V rámci programu sa budú vytvárať umelecké diela, vizualizácie, experimenty, aplikácie, projekcie, virtuálna realita a iné digitálne projekty. 

Po skončení štúdia budú absolventi podľa Komarovej tvorivo narábať s digitálnym obsahom, budú sa orientovať v počítačovom myslení a dizajne a ovládať základy programovania. Tieto zručnosti otvárajú veľa možností uplatnenia.

Prihlášky na program digitálne umenia prijíma škola do 9. júla.