Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Vychádza kompilácia Miloš Dodo Doležal & Vitacit Revisited Part 2

Ilustračné foto. Foto: TASR/DPA

Album je druhou časťou štúdiovej spracovanej tvorby Vitacitu s Milošom Dodom Doležalom a uzatvára tak celú kapitolu tejto cesty.

Bratislava 9. júla (TASR) - Vydaním albumu Miloš Dodo Doležal & Vitacit 1986-1991 Revisited Part 2 sa uzatvára vydanie legendárnych nahrávok slávnej metalovej skupiny. Vychádza v podobe 2CD a nasledovať bude aj 2LP. TASR o tom informovala PR manažérka Renáta Tomášová.

Album je druhou časťou štúdiovej spracovanej tvorby Vitacitu s Milošom Dodom Doležalom a uzatvára tak celú kapitolu tejto cesty. Gitarista a producent naň zaradil známe songy, ale aj kusy nikdy nevydaného materiálu z toho obdobia.

"Špeciálne songy Bohům vstříc, Skály, Levná lež a Hlas vznikali v záverečnej fáze pred rozchodom. Zo skúšobne sa zachovali celé songy a fragmenty textov, ktoré som po rokoch dokončil," uviedol pre médiá Doležal.

Po 35 rokoch je tak možné počuť mnoho znovu nahraných piesní, ktoré kolujú medzi fanúšikmi iba v koncertných alebo demo verziách. Dodo nakrútil iba skladby, ktoré spieval na koncertoch, pretože k nim má osobný autorský vzťah, pri zachovaní soundu z tej doby, s minimom strihu. Väčšinou je všetko zahrané a zaspievané v jednom záťahu kvôli autenticite.

"K novo nakrúteným stopám som vytiahol dobové záznamy od fanúšikov a skombinoval ich. Pridal som i autentické gitarové sólo z roku 1987, tiež zachytené fanúšikmi. Touto nahrávkou je, myslím, celá kapitola tejto cesty uzatvorená. Verím, že všetkým priaznivcom urobí radosť," doplnil Miloš Dodo Doležal.