Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

Vychádza výberovka The Collection legendárnej skupiny Made 2 Mate

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Ich repertoár a zvuk sa vymykal všetkému, čo dovtedy na Slovensku vzniklo, hovorí v booklete Juraj Čurný.

Bratislava 26. októbra (TASR) – V týchto dňoch vychádza vo forme 2LP aj 2CD výberovka slovenskej legendárnej skupiny Made 2 Mate s názvom The Collection. Album je doplnený sprievodným textom s unikátnymi informáciami o vzniku a existencii skupiny. TASR informovala PR manažérka Renáta Tomášová.

Medzi 20 skladbami na kompilácii sú aj Dream On, Fönky nálada, Sexy Lady, In The Fire, Street Dance, Magic Energy, Hale Bopp, Leaving The City, Little Girl či Game Is Over.

Made 2 Mate je pozoruhodná slovenská skupina, ktorá existovala v druhej polovici 90. rokov minulého storočia len päť rokov, avšak za ten čas stihla nahrať štyri albumy, ovládnuť rozhlasový éter i klubovú scénu a najmä svojou fúziou rocku, popu a funku spôsobila veľký rozruch na slovenskej hudobnej scéne.

"Ich repertoár a zvuk sa vymykal všetkému, čo dovtedy na Slovensku vzniklo. Došlo k skvelej fúzii rocku, popu a funku v podobe pesničiek, v ktorých sa prirodzene a funkčne striedali mužský a ženský vokál, ktoré boli naspievané v angličtine a ktoré ani náznakom nepripomínali teritórium Slovenska či – v širšom pohľade – strednej Európy," hovorí v booklete Juraj Čurný.

Na albume spievajú a hrajú Radovan Orth (spev, gitara), Katarina Korcek (spev), Martin Gašpar (basgitara), Martin Wittgruber (klávesy), Robo Rist (bubny, perkusie), Ivan Vereš (spev, saxofón, flauta, klávesy), Marcel Benko (perkusie), Ľubo Priehradník (klávesy, programovanie). Na albume hosťujú aj Henry Tóth a Andrej Šeban (gitara) či Ivan Minárik (klávesy), Juraj Bartoš (trúbka) aj David Koller, Lenka Dusilová, Sava Popovič, Marcel Nemec (spev).