Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Vyhlásenie výsledkov Literárnej Senice L. Novomeského bude online

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V rámci vyhlásenia budú počas dňa realizované rozborové semináre s odbornou porotou a večer bude patriť slávnostnému vyhodnoteniu.

Senica 21. novembra (TASR) – Slávnostné vyhodnotenie 35. ročníka Literárnej Senice Ladislava Novomeského bude vzhľadom na aktuálnu epidemiologickú situáciu online. TASR o tom informovala riaditeľka Záhorskej knižnice Senica Silvia Sameková.

Do predchádzajúceho ročníka súťaže sa zapojilo 118 autorov, ktorí zaslali 273 prác. "Tento rok sa do súťaže zapojilo 112 autorov, ktorí poslali takmer 300 súťažných prác. O ocenených rozhodovala porota, ktorá bola vytvorená na základe spolupráce s Literárnym informačným centrom Bratislava," uviedla Sameková.

Cenu Predsedu Trnavského samosprávneho kraja získala Martina Kostolná z Trenčianskych Teplíc, Cenu Literárneho informačného centra Ema Jacková z Rimavskej Soboty. V rámci vyhlásenia budú počas dňa realizované rozborové semináre s odbornou porotou a večer bude patriť slávnostnému vyhodnoteniu. "Všetky informácie potrebné na pripojenie vopred zverejníme na webe a sociálnych sieťach Záhorskej knižnice," doplnila riaditeľka knižnice.