Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Ivete Lederer otvorili výstavu v galérii Limes

Iveta Lederer, archívne foto. Foto: www.nusch.sk

Iveta Lederer má za sebou bohaté skúsenosti z rôznych oblastí výtvarnej tvorby, na svojom umeleckom konte má množstvo zahraničných výstav aj módnych prehliadok.

Bratislava 22. júna (TASR) – Prierez poslednou tvorbou slovenskej akademickej maliarky a módnej návrhárky Ivety Lederer ponúka jej aktuálna výstava v komárňanskej galérii Limes. Výstava potrvá do 17. júla.

„Veľmi sa teším, že výstava sa uskutočňuje v priestoroch, ktoré som si akoby vysnívala. Vládne v nich akási tajomna atmosféra, pretože mi hneď pri inštalácii výstavy záhadne zmizol jeden z 36 obrazov. Preto návštevníci obraz s Fénixom na výstave viac neuvidia," povedala Lederer.

Teší sa, že návštevníci uvidia prierez jej poslednou tvorbou v podobe 35 inštalácií. „Už teraz usilovne pripravujem ďalšie výstavy v Prahe, Budapešti, USA i na Slovensku," dodala Lederer, ktorá okrem maľby roky predsedá porote Bratislavských módnych dní.

Iveta Lederer má za sebou bohaté skúsenosti z rôznych oblastí výtvarnej tvorby, na svojom umeleckom konte má množstvo zahraničných výstav aj módnych prehliadok. Za svoju tvorbu získala viacero ocenení. Rada posúva výtvarnú tvorbu do iných dimenzií.