Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Výstava Svätyňa predstaví v Nitrianskej galérii tvorbu Tamary Kametani

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Umelkyňa vo svojej tvorbe reaguje na aktuálne spoločenské dianie a kriticky pracuje hlavne s témami migrácie, zvýšenej kontroly v digitálnom i reálnom priestore i bujnením nových technológií.

Nitra 28. novembra (TASR) - Nitrianska galéria predstaví tvorbu výtvarníčky Tamary Kametani. Výstavu s názvom Svätyňa sprístupní 2. decembra, v priestor Galérie mladých potrvá do 29. januára.

Umelkyňa vo svojej tvorbe reaguje na aktuálne spoločenské dianie a kriticky pracuje hlavne s témami migrácie, zvýšenej kontroly v digitálnom i reálnom priestore i bujnením nových technológií. "Aktuálne sa jej záujem presmeroval aj na fenomén konšpiračných teórií a špekulácií, a ich dosah na spoločnosť," uviedla kurátorka Dominika Kuchynková.

Ako doplnila, výstava Svätyňa nadväzuje na prvú časť z autorkinej trilógie s názvom Koniec v troch častiach. "Je o vízii slobody a úniku pred všadeprítomným dohľadom vo forme ostrova, ktorý doposiaľ existuje iba v digitálnom priestore. Vidina obývania Nulového ostrova, ako sa toto miesto nazýva, je stelesnením možnosti lepšieho, slobodnejšieho a férovejšieho sveta," doplnila Kuchynková.