Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Výstava v galérii RegionArt v Prievidzi predstaví tropický hmyz

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Pre kolektívy materských škôl a žiakov prvého stupňa základných škôl pripravilo RKC ako sprievodné podujatie i tvorivé dielne.

Prievidza 23. marca (TASR) - Rôzne druhy preparovaného i živého hmyzu z trópov zo zbierky súkromného cestovateľa z Prievidze ponúkne výstava Svet hmyzu, ktorú pripravilo Regionálne kultúrne centrum (RKC) v Prievidzi. Návštevníci si ich budú môcť pozrieť od 3. apríla do 12. mája v galérii RegionArt. Informovalo o tom RKC v Prievidzi.

Zberateľ a cestovateľ Michal Zachar zhromažďoval svoju zbierku niekoľko rokov. "Návštevníci na výstave uvidia denné a nočné motýle z celého sveta. Vidlochvosty, babôčky a nočné motýle z čeľade lišajovitých a okáňovitých patria k tým najatraktívnejším druhom," načrtla Monika Bartušová z RKC.

Vystavovateľ podľa nej predstaví aj zaujímavú zbierku chrobákov, ktoré si doviezol z expedícií po krajinách Afriky, Ázie a Južnej Ameriky. "Ide o mimoriadne zaujímavú výstavu, ktorej súčasťou sú aj živé šváby, pavúky vtáčkarovité a pakobylky chované v teráriách," dodala.

Pre kolektívy materských škôl a žiakov prvého stupňa základných škôl pripravilo RKC ako sprievodné podujatie i tvorivé dielne.