Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Výstava v Nitre Ťažko je ľahko žiť predstaví diela deviatich umelcov

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Výstava pracuje s úzkostnou prázdnotou ako jednou z prirodzených reakcií na traumu. Snaží sa ju cez vizuálne diela a texty prežiť a vymaniť sa z nej, skonštatovali kurátorky.

Nitra 2. decembra (TASR) - Nitrianska galéria pripravuje kolektívnu výstavu s názvom Ťažko je ľahko žiť, na ktorej svoje diela predstaví deväť umelcov. V reprezentačných sálach galérie bude sprístupnená od 15. decembra do 19. februára.

Podľa organizátorov pôjde o vizuálnu výstavnú poému, ktorá ponúkne viaceré autorské prezentácie. "Autori v nich reagujú na rôzne životné situácie a emócie v živote človeka," vysvetlili kurátorky výstavy Ľudmila Kasaj Poláčková a Dominika Kuchynková.

Ako doplnili, každý z umelcov žije svoj osobný život, ktorý je spätý s umeleckým sebavyjadrením. To sa v obyčajnej každodennosti môže často javiť ako abnormalita. "Koľko takých abnormalít dokáže uniesť ľudské bytie? Výstava pracuje s úzkostnou prázdnotou ako jednou z prirodzených reakcií na traumu. Snaží sa ju cez vizuálne diela a texty prežiť a vymaniť sa z nej," skonštatovali kurátorky.