Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Vystúpením SĽUK-u sa začínajú dnes v Podhorí folklórne slávnosti

Ilustračné foto Foto: Teraz.TV

odujatie organizuje obec s finančnou podporou Fondu na podporu umenia, Banskobystrického samosprávneho kraja a občianskeho združenia Teplá - Žakýl.

Podhorie 24. júna (TASR) - Vystúpením SĽUK-u s predstavením Krížom-krážom sa začínajú dnes v Podhorí v okrese Banská Štiavnica folklórne slávnosti. Podujatie slávi v tomto roku 40. výročie svojho založenia.

Podľa starostky Dany Lóžiovej sa budú slávnosti niesť v znamení bohatého folklórneho programu. Hlavný s témou svadba sa uskutoční v sobotu (25.6.) a predstaví sa v ňom viac súborov. Budú medzi nimi i také, ktoré už na slávnostiach v minulých ročníkoch vystupovali, vrátane domácej folklórnej skupiny Podhorčan.

"V dopoludňajších hodinách vystúpia deti a kuriozitou tohto ročníka bude aj pokus o zápis do Knihy slovenských rekordov v najväčšom počte heligonkárov na jednom mieste hrajúcich naraz jednu pieseň," dodala starostka. Počas celých slávností bude pre návštevníkov pripravený zaujímavý program, najmä súťaže pre deti.

Podujatie organizuje obec s finančnou podporou Fondu na podporu umenia, Banskobystrického samosprávneho kraja a občianskeho združenia Teplá - Žakýl.