Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Kultúra

Výtvarná Senica spozná víťazné diela

Ilustračná snímka. Foto: TASR Oliver Ondráš

Zo súťažných diel 55. ročníka Výtvarnej Senice bolo na výstavu vybraných 83 najlepších výtvarných diel.

Senica 30. novembra (TASR) – V Záhorskom osvetovom stredisku (ZOS) v Senici vyhlásia výsledky a odovzdajú ocenenia v rámci súťažnej výstavy neprofesionálnej výtvarnej tvorby v okresoch Senica a Skalica, informovala Jaroslava Slezáková zo ZOS.

Zo súťažných diel 55. ročníka Výtvarnej Senice bolo na výstavu vybraných 83 najlepších výtvarných diel od 30 autorov z oboch okresov. Umeleckú úroveň súťažných fotografií hodnotila odborná porota. "Tá navrhla oceniť 13 autorov. V prípade, že nás neobmedzí pandémia nového koronavírusu, na vernisáži 22. januára 2021 budú úspešným autorom odovzdané diplomy a ceny," uviedla Slezáková.

Ako doplnila, tohtoročná Výtvarná Senica ponúkla širokú škálu názorov a výtvarných postojov. "K videniu sú diela od realistického až po abstraktné spracovanie tém, menších obrazov i veľkoformátové kompozície. Zastúpená bola predovšetkým maľba a kresba, v menšej miere insitná tvorba a šperky," informovala Slezáková.

Organizátorom Výtvarnej Senice je Záhorské osvetové stredisko, ktorého zriaďovateľom je Trnavský samosprávny kraj. Regionálna súťaž je realizovaná s finančnou podporou Ministerstva kultúry SR.