Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Bratislavská Umelka ponúka výstavu voľných výtvarných umelcov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Viaceré diela boli vytvorené za štipendijnej pomoci Fondu výtvarných umení.

Bratislava 4. augusta (TASR) – V Galérii Umelka Slovenskej výtvarnej únie (SVÚ) v Bratislave je XXIX. ročník výstavy členov Spoločnosti voľných výtvarných umelcov pod názvom Salón 2020.

Výstavné priestory v budove známej ako Umelecká beseda slovenská zaplnili diela so širokospektrálnym námetovým zameraním, od realistických, romantických, expresívnych, surreálnych až po abstraktné a geometrické práce. TASR o tom informovala Andrea Křístek Kozárová, manažérka SVÚ a Galérie Umelka.

„Ako po iné roky, aj Salón 2020 je pracovným stretnutím viacerých generácií v rámci voľného výtvarného umenia, kde najstarší vystavujúci výtvarní umelci sú narodení v rozpätí rokov 1932 – 1945, ako napríklad Kvetoslava Fuliérová, Svetozár Králik, Stano Kollárik, Ladislav Gajdoš alebo Marián Drugda," dodala k výstave, ktorá predstavuje tvorbu 50 umelcov z oblasti maľby, plastiky, grafiky, kresby a inštalácií.

„Viaceré z nich boli vytvorené za štipendijnej pomoci Fondu výtvarných umení," poznamenala k dielam Křístek Kozárová. Výstava trvá do 16. augusta.