Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Kultúra

Zomrel autor piesne Wild Thing, spevák kapely Troggs, Reg Presley

Reg Presley Foto: TASR/AP Photo

Spevákovo úmrtie po rok trvajúcej chorobe oznámil v noci nadnes jeho priateľ a publicista Keith Altham na Facebooku.

Londýn 5. februára (TASR) - Vo veku 71 rokov podľahol rakovine pľúc Reg Presley - autor slávnej rockovej piesne Wild Thing, zakladateľ a spevák britskej skupiny zo 60. rokov Troggs.

Jeho úmrtie po rok trvajúcej chorobe oznámil v noci nadnes jeho priateľ a publicista Keith Altham na Facebooku, informovala agentúra Associated Press. Altham povedal, že Presley zomrel doma v Hampshire medzi svojimi blízkymi a priateľmi. Jeho úmrtie potvrdila BBC jeho dcéra Karen.

Skupina Troggs mala rad hitov, medzi ktoré patria Wild Thing, Love is All Around, With a Girl Like You či I Can't Control Myself. Pieseň Love is All Around, ktorú Reg Presley zložil roku 1967, sa stala po 27 rokoch znova hitom v cover verzii škótskej skupiny Wet Wet Wet a na čele britských hudobných rebríčkov sa udržala celých 15 týždňov. Táto verzia bola tiež použitá vo filmovej komédii Štyri svadby a jeden pohreb.

Presley oznámil svoj odchod z hudobnej brandže pred rokom, keď mu prišlo zle počas koncertu v Nemecku a diagnostikovali mu rakovinu pľúc. Hudobný publicista Keith Altham uviedol, že jeho priateľ zomrel po "sérii nedávnych porážok, keď prehral boj s rakovinou".