Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Kultúra

Woody Allen napíše a nakrúti svoj debutový seriál pre Amazon

Režisér Woody Allen Foto: TASR/AP

Žijúca legenda svetovej kinematografie, americký scenárista, režisér a herec v jednej osobe Woody Allen si vyskúša čosi nové.

New York 13. januára (TASR) - Žijúca legenda svetovej kinematografie, americký scenárista, režisér a herec v jednej osobe Woody Allen si vyskúša čosi nové. Internetový obchodný dom Amazon ho získal pre spoluprácu na seriáli, ktorý budú môcť sledovať diváci webovej služby Amazon Prime Instant Video v USA, ale aj vo Veľkej Británii a Nemecku.

Jednotlivé epizódy o polhodinovej minutáži zrejme scenáristicky pripraví a nakrúti ako režisér oscarový tvorca. Amazon si od Allena už objednal celú prvú sériu seriálu, o ktorého hereckom obsadení nie sú známe zatiaľ žiadne podrobnosti. To isté platí aj o jeho názve.

Viceprezident Amazon Studios Roy Price sa vyjadril, že Woody Allen je umelcom-vizionárom, ktorý nakrútil viaceré z najlepších filmov všetkých čias. Je cťou spolupracovať s ním na jeho prvom televíznom seriáli, dodal.

"Neviem, ako som sa do toho dostal," komentoval samotný tvorca, známy pod prezývkou neurotik z New Yorku, ktorú získal ešte pred desaťročiami. "Nemám žiadne nápady a neviem, kde mám začať. Pravdepodobne to Roy Price ešte oľutuje," dodal Woody Allen.

Seriál by mali uviesť v premiére na budúci rok.