Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

Z. Piussi odložila premiéru nového filmu V hmle

Na archívnej snímke režisérka Zuzana Piussi. Foto: TASR - Dano Veselský

Film sa natáčal v priebehu pol roka a niektoré jeho línie sa nepodarilo uzavrieť, je nutné film dotáčať aj po voľbách, uviedla Z. Piussi.

Bratislava 5. februára (TASR) - Slovenská filmárka Zuzana Piussi, ktorá sa už dávnejšie zaoberá témou justície, jej aktuálneho stavu a dôvodom zlyhávania, sa rozhodla odložiť premiéru nového dokumentu V hmle s podtitulom "slovenské cesty k spravodlivosti". "Režisérka odkrýva tému, na ktorú je potrebné viac času a tiež nové súvislosti, ktoré môže priniesť až situácia v spoločnosti po voľbách," informovala TASR PR manažérka filmu Zuzana Golianová s tým, že dátum novej premiéry zatiaľ stanovený nie je.

"Pôvodne som chcela pustiť film pred voľbami, aby podporil tému očisty justície, debatovať o týchto témach je dôležité. Film sa natáčal v priebehu pol roka a niektoré jeho línie sa nepodarilo uzavrieť, je nutné film dotáčať aj po voľbách. Do predvolebnej diskusie o justícii chcem ponúknuť ukážku z filmu V hmle," komentovala aktuálnu situáciu Piussi, ktorá sa problémami bezprávia v právnom štáte zaoberala už v roku 2011 v snímke Nemoc tretej moci.