Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Zabávač Ander z Košíc mieri do vysnenej Austrálie

Ander z Košíc Foto: TASR/František Iván

Sedemdesiatročný Ander ponúkne v Austrálii 90 minút živej zábavy, nevylučuje však, že vystúpenie bude dlhšie.

Košice 13. marca (TASR) - Známy ľudový zabávač z východu, Ander z Košíc, vyráža na turné do svojej vysnenej krajiny, do Austrálie. U protinožcov ho čaká spolu šesť vystúpení, navštívi mestá Melbourne, Adelaide, Brisbane a Sydney. Odlieta v apríli.

"O Austrálii som sníval," vyznal sa dnes na tlačovej konferencii v Košiciach Ján Pisančin alias Ander. Nikdy si nemyslel, že sa so svojou nezameniteľnou východniarčinou dostane do toľkých štátov sveta. Za oceánom už bol, Slováci ho privítali v USA, v Kanade, precestoval aj Európu. V Austrálii sľubuje tamojším Slovákom galavečer, na ktorom "sa utrhne".

Ander oslávil pred pár mesiacmi 70 rokov. "Nevyzerá, že tam ide 70-ročný dedko, však?" spýtal sa s úsmevom. Očakáva, že okrem Slovákov prídu aj Poliaci, Srbi a Česi. "Teším sa na nové tváre, publikum, snažím sa doniesť to najlepšie, čo mám. Prídem tam s novým DVD, s novým repertoárom," prezradil TASR Ander. Cudzie jazyky si pred návštevou zahraničia nikdy neoprašuje. "Všade sa dohodnem s východniarmi. Slušne hovorím rusky," dodal.

Ander ponúkne v Austrálii 90 minút živej zábavy, nevylučuje však, že vystúpenie bude dlhšie. Sprevádzať ho bude spevácke duo Šarm. Návštevu Anderovi zabezpečí austrálsky agent Andrej Bučko. Ľudia v Austrálii sa už na Andera z Košíc podľa neho pýtali dlhšie. V Austrálii podľa Bučka žije okolo 15.000 Slovákov