Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Kultúra

Začína sa Nitrianska hudobná jeseň, i napriek sprísneným podmienkam

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Milovníci hudby si v rámci Nitrianskej hudobnej jesene budú môcť 11. októbra vypočuť české zoskupenie Josef Suk a Piano Quartet.

Nitra 8. októbra (TASR) – Slovenský komorný orchester svojím vystúpením otvorí vo štvrtok 15. ročník medzinárodného podujatia Nitrianska hudobná jeseň. Festival ponúkne cyklus koncertov, ktorý sa bude v priebehu októbra konať vždy o 18. hodine v Synagóge.

Organizátori sa rozhodli usporiadať podujatie aj napriek sprísneným epidemiologickým podmienkam. „Sme veľmi radi, že aj napriek najnovším opatreniam môžeme priniesť aj tento rok cyklus koncertov vážnej hudby. Kapacita je obmedzená na 50 ľudí vrátane účinkujúcich,“ pripomenul mestský úrad.

Milovníci hudby si v rámci Nitrianskej hudobnej jesene budú môcť 11. októbra vypočuť české zoskupenie Josef Suk a Piano Quartet. „Na 15. októbra je pripravený koncert Jozef Lupták a Ensemble Opera Diversa. Zaujímavé podujatie sa bude konať 18. októbra, pôjde o kombináciu umeleckého slova o živote generála Milana Rastislava Štefánika,“ informovala radnica.

O niekoľko dní neskôr bude Synagóga patriť gitarovému koncertu Mertz Guitar Dua, ktoré sa predstaví 22. októbra. Nitriansku hudobnú jeseň uzavrie koncert v podaní Komorného orchestra ZOE, ktorý sa uskutoční 25. októbra.