Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Žákovic Open priniesol po dlhom čase festivalovú atmosféru

Na snímke kapela Hex po koncerte na festivale Malý Žákovic. Foto: Pavol Karell

Na festivale vystúpilo viacero známych slovenských kapiel.

Bratislava 3. augusta (Teraz.sk) – Malý festival Žákovic Open v Trenčianskych Bohuslaviciach má za sebou úspešný 21. ročník. Pre divákov, aj mnohých účinkujúcich, to bolo po dlhom čase prvé živé vystúpenie. Účinkovali na ňom napríklad domáci Hex, Polemic, Para či Le Payaco.

Piatkový program zakončila bratislavská formácia Žena z lesoparku na čele s Petrom „Šarkanom“ Novákom. Druhý deň festivalu odštartoval Braňo Jobus a jeho priemyselný folklór programom pre deti.

Alternatívny rock predviedla na festivale formácia Bad Karma Boy, ktorá v hodinovom sete nevynechala hit „Dunaj“. Potom už nastúpila bratislavská Para, ktorá nevynechala hity ako „Otec" či „Abstinent". Zlatým klincom programu bol Hex, kapela venovala jednu zo svojich najznámejších piesní – Keď sme sami – zosnulému spevákovi Ďuďovi.

„Po dlhej pauze nás veľmi baví hrať a je to obrovské šťastie, že robíme to, čo milujeme. Som veľmi šťastný, že sa nám festival podaril urobiť tak, ako sme si to predstavovali. Vidíme, že ľudia sa chcú zabávať a že takáto akcia je pre nich balzamom na dušu. Ďakujeme všetkým fanúšikom, ktorí prišli a ktorí sa so všetkou zodpovednosťou úžasne zabávali,“ povedal organizátor festivalu a líder Hexu Tomáš „Yxo“ Dohňanský.