Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Záujem o Atmosféru môže inšpirovať ďalších organizátorov podujatí

Ilustračné foto Foto: TASR/Dušan Hein

V poradí 9. ročník festivalu, ktorý prináša hudbu, filmy, diskusie a ďalšie aktivity na zelenú lúku v prostredí viníc neďaleko Hontianskych Nemiec, sa uskutoční 6. až 8. augusta.

Bratislava 5. mája (TASR) - Festival Atmosféra je vypredaný, organizátori boli v utorok (4. 5.), približne osem hodín po ohlásení 9. ročníka na sociálnych sieťach, nútení oznámiť fanúšikom, že tohtoročná kapacita festivalu je naplnená. "Do spoločnosti to vysiela jasný signál - ľudia sa už nevedia dočkať kultúry a hromadných podujatí," informovala TASR hlavná organizátorka Gretka Pavlovová.

"Aj keď nám náš minuloročný pokus o minifestival nevyšiel podľa predstáv, povedali sme si, že tento rok do toho ideme naplno. Po uplynulých mesiacoch si všetci zaslúžime nejaké svetlo na konci tunela, niečo, na čo sa v lete budeme skutočne tešiť," dodáva Pavlovová. Rýchlu odozvu fanúšikov si vysvetľuje únavou ľudí z celkovej spoločenskej situácie. "Raketový predaj lístkov by mal však byť dôležitým signálom nielen pre nás, ale aj pre ostatných organizátorov hromadných podujatí. Netreba sa vzdávať, práve naopak, aj toto je znamenie, že ľudia majú o živú kultúru záujem," podčiarkuje Pavlovová.

V poradí 9. ročník festivalu, ktorý prináša hudbu, filmy, diskusie a ďalšie aktivity na zelenú lúku v prostredí viníc neďaleko Hontianskych Nemiec, sa uskutoční 6. až 8. augusta v polovičnej kapacite oproti bežným ročníkom, no má byť o to výnimočnejší pre organizátorov aj zúčastnených. "Kapacitu festivalu sme sa rozhodli uzavrieť na počte tisíc osôb vrátane dobrovoľníkov a účinkujúcich. Pevne veríme, že postupné zlepšovanie situácie, možnosti očkovania, ako aj zriadenie mobilného odberového miesta pri vstupe do areálu nám dopomôžu k čo najbezpečnejšiemu priebehu," uzavrela Pavlovová.