Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Zavreté kiná presunuli Očistu do online priestoru

Na archívnej snímke dokumentaristka Zuzana Piussi. Foto: TASR - Jakub Kotian

Ako urobiť reformu justície, aby si sudcovia získali dôveru verejnosti?, pýta sa Piussi, ktorá sa problémami bezprávia v právnom štáte zaoberala už vo filme Nemoc tretej moci.

Bratislava 2. decembra (TASR) - Nový film Zuzany Piussi Očista, v ktorom sa režisérka venuje stavu slovenskej justície, sa v období zavretých kín presunul do online priestoru. Diváci si môžu dokument pozrieť každý večer o 19.00 h na novej platforme Kino363.sk. "Navyše každý tretí deň v týždni - v stredu a sobotu, nasleduje po projekcii diskusia. O hlavnej téme filmu naživo debatujú sudcovia, experti aj politici," TASR informovala PR manažérka filmu Zuzana Golianová.

"Ak vás zaujíma, akých máme sudcov a ako rozmýšľajú o zmene, pozrite si film s zapojte sa do diskusií. Práve teraz sa odohráva zápas o podobu našej justície. Ako urobiť reformu justície, aby si sudcovia získali dôveru verejnosti?" pýta sa Piussi, ktorá sa problémami bezprávia v právnom štáte zaoberala už vo filme Nemoc tretej moci (2011). Jej najnovší počin mal svetovú premiéru pred pár týždňami na Medzinárodnom festivale dokumentárnych filmov Ji.hlava, kde Očista získala zvláštne uznanie poroty.