Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Zdenka Predná prichádza s novým singlom Walking In My Shoes

V roku 1984 sa narodila v Banskej Štiavnici speváčka ZDENKA PREDNÁ, finalistka prvej série Slovensko hľadá SuperStar, ktorá neskôr získala hudobnú cenu Aurel - Objav roka 2005. Foto: TASR

Úvodný letný singel vznikol v speváckej spolupráci s českým spevákom a lídrom kapely Nightwork Vojtěchom Dykom.

Bratislava 26. júla (TASR) – Walking In My Shoes je po dlhšom čase nový singel speváčky Zdenky Prednej. Tá pre svojich fanúšikov pripravila po štyroch rokoch nový album, ktorý sa dostane na pulty v septembri. Zdenka na hudobných nápadoch pracovala takmer tri roky.

Úvodný letný singel vznikol v speváckej spolupráci s českým spevákom a lídrom kapely Nightwork Vojtěchom Dykom. Vojta a jeho skupina patria medzi to najlepšie, čo na českej hudobnej scéne funguje. Sú nositeľmi niekoľkých prestížnych hudobných ocenení vrátane ceny Anděl 2012 v kategórii Spevák roka pre samotného Dyka.

"Páči sa mi jeho prejav, sympatický je mi ako človek, preto som sa rozhodla, že ho oslovím s duetom," opisuje Zdenka zrod spolupráce. "Môj manažér mi dohodol stretnutie, a už to išlo. Nahrávanie bolo výborné. Je to profík, za polhodinku nahral a bolo hotovo. Horšie to bolo s dohadovaním termínu, keďže Vojto je mimoriadne vyťažený človek, trošku sa nám to celé poposúvalo, ale o to viac si vážim, že to vyšlo," dodáva Zdenka.



Skladba Walking In My Shoes bude jedinou anglicky spievanou skladbou na pripravovanom albume, ktorý dostal názov Amulet. K novému singlu vznikol pred pár dňami v Prahe aj videoklip v spolupráci s režisérom Tomášom Kasalom a jeho tvorivým tímom. Tri minúty plné pôsobivých obrázkov v tajomnej atmosfére spievaného dialógu medzi Zdenkou a Vojtom spojilo hudbu a obraz do jedného efektného celku.