Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Živé sochy na Bojnickom zámku predstavia legendy zo Spišského hradu

Na snímke živé sochy pod Spišským hradom, foto z archívu. Foto: TASR - Milan Kapusta

Počas júla a augusta sa návštevníci Bojnického zámku môžu tešiť na večerné prehliadky nádvorí, avizuje PR manažérka bojnického múzea.

Bojnice 8. júna (TASR) - Letnú večernú ponuku podujatí na Bojnickom zámku otvorí program Živé sochy. Legendy, ktoré sa viažu k histórii Spišského hradu, si budú môcť návštevníci pozrieť 1. a 2. júla v Huňadyho sále. Program pripravilo Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Bojnice a SNM - Spišské múzeum. TASR o tom informovala PR manažérka bojnického múzea Petra Gordíková.

"Pútavo vyskladaný program prostredníctvom šiestich sôch prezentuje príbehy a legendy, ktoré sa viažu k histórii Spišského hradu. Diváci budú môcť spoznať príbehy tatárskej princeznej Šad, krásnej Hedvigy či pochabej Dorky netradične v priestoroch Bojnického zámku," priblížila Gordíková.

Predstaveniami podľa nej múzeum odštartuje sériu letných večerných programov. "Počas júla a augusta sa návštevníci Bojnického zámku môžu tešiť na večerné prehliadky nádvorí, nočné prehliadky zámku, inscenované prehliadky i divadelné predstavenia," avizovala.