Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Životopisná snímka Elvis zožala v Cannes viac ako desaťminútový aplauz

Zľava Olivia DeJonge, Jerry Schilling, Tom Hanks, Austin Butler, režisér Baz Luhrmann, Priscilla Presleyová, Alton Mason, Natasha Bassettová a producent Patrick McCormick pózujú fotografom počas príchodu na premiéru filmu Elvis v rámci 75. ročníka medzinárodného filmového festivalu vo francúzskom Cannes 25. mája 2022. Foto: TASR/AP

Snímku, ktorá predstavuje Elvisa ako rebela, hollywoodsku hviezdu aj ako neskorší fenomén koncertných vystúpení v Las Vegas, príde na plátna slovenských kín v júni.

Bratislava 26. mája (TASR) - Životopisnú snímku Elvis, filmovú novinku režiséra Baza Luhrmanna venovanú najväčšej rock'n'rollovej legende všetkých čias, premietol v stredu (25. 5.) prestížny Festival v Cannes. "Životopisný film o Elvisovi Presleym si z festivalu odnáša množstvo pozitívnych ohlasov a tohtoročný rekord v dĺžke potlesku," uviedol pre TASR Peter Gašparík z distribučnej spoločnosti Continental film.

Nadšené publikum podľa jeho slov začalo tlieskať počas záverečných titulkov filmu a neprestalo celých desať minút, niektoré zdroje dokonca hovoria o 12 minútach. "Aplauz tak prekonal dĺžku potlesku predchádzajúcich filmov, ktoré postavili publikum na nohy," dodáva Gašparík k svetovej premiére Luhrmannovho veľkolepého filmu, ktorý stavia na dynamike života a hudby Presleyho. "Publiku dovolí nazrieť do zákulisia, najmä do vzťahu s hudobníkovým záhadným manažérom, plukovníkom Tomom Parkerom. Ich spolupráca trvala viac ako dve desaťročia a Presley vďaka nej vystúpil až na vrchol, na ktorom navždy zmenil podobu populárnej hudby nielen v Spojených štátoch amerických," približuje životopisnú snímku. Tá potvrdí, že kľúčovou osobou na tejto ceste však bola aj žena Elvisovho života a neskoršia manželka Priscilla Presleyová.
Priscilla Presleyová pózuje fotografom počas fototermínu filmu Elvis v rámci 75. ročníka medzinárodného filmového festivalu vo francúzskom Cannes 26. mája 2022.
Foto: TASR/AP

Na svetovej premiére v Cannes sa okrem režiséra Luhrmanna, tvorcu filmov, ako Moulin Rouge či Veľký Gatsby, zúčastnili aj predstavitelia hlavných úloh. Publikum pozdravil Austin Butler, ktorý stvárňuje Elvisa, Tom Hanks, ktorý vo filme vystupuje v role plukovníka Parkera, či Olivia DeJongeová, ktorá stelesňuje Priscillu. "Na uvedení sa však zúčastnila aj samotná Priscilla Presleyová, ktorá film označila za nádherne nakrútený a podľa jej vlastných slov ju dojal k slzám," uzavrel Gašparík.
Zľava Tom Hanks, Olivia DeJonge a Austin Butler pózujú fotografom počas fototermínu filmu Elvis v rámci 75. ročníka medzinárodného filmového festivalu vo francúzskom Cannes 26. mája 2022.
Foto: TASR/AP

Snímku, ktorá predstavuje Elvisa ako rebela, hollywoodsku hviezdu aj ako neskorší fenomén koncertných vystúpení v Las Vegas, príde na plátna slovenských kín v júni.