Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Kultúra

Zlatú malinu za najhorší film získala životopisná dráma Blondínka

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

Dve Zlaté maliny okrem toho získal aj film Morbius v hlavnej úlohe s americkým hercom Jaredom Letom, a to v kategórii najhorší herec a najhoršia herečka vo vedľajšej úlohe.

Los Angeles 11. marca (TASR) - Filmovú "anticenu" Zlatá malina za najhorší film získala v sobotu životopisná dráma inšpirovaná životom americkej herečky Marilyn Monroe s názvom Blondínka. Organizátori tento rok zároveň udelili prvýkrát Zlatú malinu aj sami sebe. TASR o tom informuje podľa správy televízie CNN.

Film Blondínka si odniesol celkovo dve anticeny - za najhorší film a najhorší filmový scenár, ktorého autorom je filmový režisér Andrew Dominik.

"Ďalší 'životopisný film' - mizogýnna, lascívna a klamlivá Blondínka -, ktorý nehanebne zneužíva pamiatku zosnulej Marilyn Monroe," uviedli organizátori anticeny vo vyhlásení zverejnenom na ich webovej stránke.

Dve Zlaté maliny okrem toho získal aj film Morbius v hlavnej úlohe s americkým hercom Jaredom Letom, a to v kategórii najhorší herec a najhoršia herečka vo vedľajšej úlohe.

Ďalšia životopisná dráma Elvis austrálskeho režiséra Baza Luhrmana si taktiež odniesla dve anticeny, z ktorej jednu získal americký herec Tom Hanks "a jeho latexová tvár a absurdný prízvuk" za stvárnenie manažéra amerického speváka Elvisa Presleyho.

V rámci tohtoročného 43. ročníka si jednu Zlatú malinu udelili prvýkrát aj samotní organizátori za nomináciu vtedy len 12-ročnej herečky Ryan Kiery Armstrongovej. Tá bola nominovaná v kategórii najhoršia herečka za výkon vo filme Podpaľačka.

Organizátori sa za nomináciu neplnoletej herečky ospravedlnili a zmenili pravidlá tak, aby v budúcnosti nebolo možné nominovať nikoho mladšieho než 18 rokov.

"Niekedy robíte veci bez rozmýšľania. Potom ste na to upozornený a pochopíte to. Práve preto boli Zlaté Maliny aj vytvorené," uviedol spoluzakladateľ tejto filmovej anticeny John B. Wilson.

Zlaté maliny sú tradične udeľované jeden deň pred Cenami americkej filmovej akadémie - Oscarmi.