Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Známi neznámi patrí medzi najúspešnejšie filmy od začiatku pandémie

Snímka z filmu Známi neznámi. Foto: Youtube/ Itafilm

Získať 100.000 divákov je podľa koproducenta filmu Juraja Brocka oproti predpandemickému obdobiu doslova unikát.

Bratislava 28. septembra (TASR) - Komédia s trpkou príchuťou Známi neznámi počas uplynulého víkendu prekročila hranicu 100.000 divákov. Informovali o tom tvorcovia, ktorí film nasadili s obavami do slovenských kín v auguste aj napriek covidovej situácii. Návštevnosťou sa tak snímka zaraďuje medzi najúspešnejšie filmy od začiatku pandémie, v tržbách jej patrí prvenstvo.

Získať 100.000 divákov je podľa koproducenta filmu Juraja Brocka oproti predpandemickému obdobiu doslova unikát. "Túto hranicu sa nepodarilo dosiahnuť ani veľkým hollywoodskym blockbustrom, ako je Black Widow, Rýchlo a zbesilo 9, Tenet či The Suicide Squad: Samovražedná misia, ktoré sa tento a minulý rok dostali do našich kín," vysvetľuje a dodáva: "Preto si veľmi vážime záujem našich divákov ísť do kina napriek možným prekážkam, ktoré nám toto obdobie prináša."

Nadšenie z návštevnosti neskrýva herečka a koproducentka snímky Petra Polnišová: "Priznám sa, že do kín sme išli s veľkou pokorou a obavami, 100.000 divákov nám naše obavy vyvrátilo a sme šťastní, že náš film Známi neznámi zarezonoval. Nesmierne sme vďační, že nám ľudia v týchto ťažkých časoch prejavili priazeň. Naozaj ďakujeme!"

Na archívnej snímke zľava herečka Táňa Pauhofová, filmová koproducentka a herečka Petra Polnišová a herec Tomáš Maštalír počas tlačovej konferencie k premiére filmu Známi Neznámi v Bratislave.
Foto: TASR - Pavol Zachar


Finálne slovo pri rozhodovaní o nasadení filmu do kín mala producentka Wanda Adamík Hrycová. "To bolo prebdených nocí. Začal nás tlačiť čas a zároveň zodpovednosť za všetkých tvorcov, hercov a investorov. Hoci sa pandemická situácia zlepšovala, nikto z nás netušil, ako sa to celé o niekoľko týždňov vyvinie," spomína a divákom odkazuje: "Za vašu priazeň sme veľmi vďační. Tí, ktorí ste náš film ešte nevideli, mali by ste sa poponáhľať do kín, pretože nás pomaly začnú vytláčať nové filmy a ten náš sa na online, DVD ani do televízie tak skoro nedostane."

Okrem diváckej priazne sa tvorcovia slovenskej adaptácie svetoznámej predlohy Úplní cudzinci (Perfetti sconosciuti) Paola Genovesa môžu tešiť aj z ďalšieho úspechu, Známi neznámi dosiahli od 1. marca 2020 v našich kinách najvyššie tržby.

V snímke, ktorá ponúka priestor na zamyslenie a každá z postáv v sebe nesie posolstvo, účinkujú Táňa Pauhofová, Tomáš Maštalír, Petra Polnišová, Sväťo Malachovský, Klára Issová, Martin Hoffman, Tomáš Měcháček a Anna Kadeřávková.

Titulná skladba filmu Jedno ráno, ktorú naspieval Tomáš Maštalír so speváčkou Tinou, má od svojho uvedenia na Youtube vyše 910.000 zhliadnutí.