Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Kultúra

Zomrel hudobník Ray Collins, zakladajúci člen Mothers of Invention

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Posledné roky svojho života býval v dodávke a v uliciach Claremontu, univerzitného mestečka východne od Los Angeles, avšak bol známou postavou.

Claremont 28. decembra (TASR) - Vo veku 75 rokov zomrel v Kalifornii americký rocker Ray Collins, ktorý v roku 1964 priviedol gitaristu Franka Zappu do skupiny Soul Giants. O dva roky nato z nej vznikli Mothers of Invention.

O Collinsovom úmrtí informoval jeho priateľ Patrick Brayer, ktorý pre Inland Valley Daily Bulletin (http://bit.ly/ZECaMX) povedal, že hudobník z kalifornského Claremontu zomrel na Štedrý deň, päť dní po srdcovom záchvate.

Ray Collins spieval na prvých troch albumoch Mothers of Invention - Freak Out!, Absolutely Free a Cruising with Ruben & the Jets -, potom skupinu Mothers opustil s tým, že mu nevyhovuje jej komediálny prístup k hudbe.

Nijakú veľkú hudobnú kariéru však už potom neurobil, konštatuje agentúra AP. Posledné roky svojho života býval v dodávke a v uliciach Claremontu, univerzitného mestečka východne od Los Angeles, avšak bol známou postavou.