Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Kultúra

Zomrel spevák Robin Gibb z Bee Gees, prehral boj s rakovinou

Robin Gibb na ilustračnej snímke Foto: TASR/AP

Správu neskôr potvrdila aj jeho oficiálna webová stránka "Rodina Robina Gibba z Bee Gees s veľkým smútkom oznamuje, že Robin dnes zomrel po dlhom boji s rakovinou a črevnej operácii."

Londýn 21. mája (TASR) - Spevák legendárnej britskej skupiny Bee Gees Robin Gibb v nedeľu prehral vo veku 62 rokov dlhý boj s rakovinou. Oznámila to v noci nadnes agentúra PA s odvolaním sa na jeho rodinu. Správu neskôr potvrdila aj jeho oficiálna webová stránka

"Rodina Robina Gibba z Bee Gees s veľkým smútkom oznamuje, že Robin dnes zomrel po dlhom boji s rakovinou a črevnej operácii," uvádza sa vo vyhlásení, citovanom BBC

Pred 18 mesiacmi zistili Gibbovi rakovinu hrubého čreva a pečene. Vo februári tohto roku Gibb oznámil, že sa mu ju podarilo prekonať. Spolu s britskou kapelou The Soldiers následne absolvoval vystúpenie v londýnskom divadle Palladium. V marci podstúpil operáciu čreva. V apríli sa po viac ako týždni prebral z kómy v londýnskej nemocnici, kde ho hospitalizovali so zápalom pľúc.

Bee Gees sa stali jednou z najúspešnejších popových skupín všetkých čias. Založil ju Robin Gibb spolu so svojím bratom-dvojčaťom Mauricom, ktorý zomrel 12. januára 2003 na následky zauzlenia čriev, a ich starším súrodencom Barrym. Skupina predala viac ako 200 miliónov platní.



V 60. rokoch sa Bee Gees preslávili hitmi ako Massachusetts alebo Spicks and Specks. V ére disco hudby nahrala trojica bratov hity Stayin' Alive, How Deep is Your Love, Night Fever, Jive Talkin' a ďalšie.

Len niekoľko týždňov pred svojou smrťou zložil Robin Gibb so svojím 29-ročným synom Robinom-John om rekviem na pamiatku obetí potopenia Titanicu pred 100 rokmi. Rekviem malo premiéru 10. apríla v Londýne. Robin Gibb, ktorý chcel zaspievať jednu z dvanástich skladieb, bol už však v tom čase v nemocnici.

Robin Gibb viedol búrlivý súkromný život. Má štyri deti s tromi ženami. V mladosti mal opletačky s drogami. Počas druhého manželstva splodil nemanželské dieťa so svojou chyžnou.

Internet: http://www.robingibb.com