Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Zomrela herečka, ktorá stvárnila Winnetouovu sestru Nšo-či

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Marie Versiniová sa narodila 10. augusta 1940 v Paríži. Už ako 17-ročná bola najmladšou členkou slávneho divadla Comédie-Française.

Paríž 23. novembra (TASR) - Vo veku 81 rokov zomrela v pondelok v obci Guingamp v Bretónsku francúzska herečka Marie Versiniová, ktorú preslávila úloha Indiánky Nšo-či vo filme Winnetou zo 60. rokov minulého storočia. Informoval o tom v utorok spravodajský portál t-online.de.

Podľa informácií denníka Bild, ktorý sa odvolal na herečkinu blízku rodinu, zomrela po dlhej a ťažkej chorobe.

Marie Versiniová sa narodila 10. augusta 1940 v Paríži. Už ako 17-ročná bola najmladšou členkou slávneho divadla Comédie-Française. Jej prvá filmová rola bola v britskom filme "A Tale of Two Cities" z roku 1958. O päť rokov neskôr si zahrala svoju životnú rolu, keď stvárnila Winnetouovu mladšiu sestru v rovnomennom filme. Neskôr sa objavila i v ďalších dobrodružných filmoch nakrútených podľa kníh Karla Maya.

Pred dvoma rokmi herečka utrpela vážne zranenia pri páde vo svojom parížskom byte – išlo o viacnásobné zlomeniny i zranenie hlavy. Zotavovala sa len pomaly a potrebovala pomoc ošetrovateľského personálu.