Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

Zuzana Haasová predstavuje novinku Prepáč mi

Na snímke Z. Haasová. Foto: Print Screen youtube.com

Herečka, spisovateľka, režisérka a speváčka Zuzana Haasová sa od šiestich rokov začala pohybovať v štruktúrach Slovenskej televízie a čoskoro sa objavila v niekoľkých televíznych seriáloch.

Bratislava 12. augusta (TASR) - Herečka a speváčka Zuzana Haasová predstavuje klip k piesni Prepáč mi. Hudbu zložil Milan Hradil, text k piesni napísala samotná speváčka. Prepáč mi je niekedy ťažké povedať, a preto to Zuzana za mnohých povedala pesničkou. TASR informovala PR manažérka Nora Krchňáková.

“Text je nadčasový a myslím si, že každý sa v ňom nájde. Aj názov je neustále použiteľný, i keď niekedy sa na tie slová zabúda. Skladba vznikla už dávnejšie, trvalo totiž dlho, kým som ju naspievala. Vždy som sa totiž v nejakej chvíli pri nej rozplakala. A vtedy ma môj producent poslal domov, aby som sa vyplakala, vyspievala, aby sme mohli pokračovať,” vysvetľuje vznik piesne speváčka.



Hudbu nahrala skupina The Susie Haas Band v zložení Janko Slezák (saxofón), Erik Dimitrov (klavír) a Marcela Cmorejová (akordeón). “Viem, že keď vyslovím prepáč mi, niečo sa uvoľní, tomu druhému to pomôže a zrazu začneme spolu opäť komunikovať. To je najdôležitejšie. Keď si sa previnil, povedz to rovno a nehľadaj výhovorky. A odpustite najmä sebe, pesničkou sa ospravedlňujem sama sebe za to všetko, čo som dovolila, aby sa mi dialo a neozvala sa. Text je z mojej zbierky básní, ktorá vyšla v roku 2008. Postupne sme všetky moje texty z tejto knihy zhudobnili a spievam ich v štýle Old Time Jazz,” dodala Haasová.

Ku skladbe vznikol aj videoklip. “Hľadala som počas karantény bezpečné miesto s minimálnym počtom ľudí, kde by sme nikoho neohrozili. Našli sme krásne historické priestory divadla Malá scéna. Je to divadlo a javisko, ktoré dôverne poznám aj ako herečka. Za kameru sa postavil Rišo Wagner, scenár vymyslel režisér Martin Mika. Po prvýkrát som do toho nerýpala a nechala tvoriť v mojich projektoch aj niekoho z vonka, bolo to pre mňa čudné a nové,” doplnila speváčka.

Herečka, spisovateľka, režisérka a speváčka Zuzana Haasová sa od šiestich rokov začala pohybovať v štruktúrach Slovenskej televízie a čoskoro sa objavila v niekoľkých televíznych seriáloch. Vďaka svojmu príjemnému hlasu sa jej podarilo rozbehnúť aj kariéru v rádiu. Účinkovala vo viacerých bratislavských divadlách. S formáciou The Susie Haas Band vydala dva albumy. V roku 2019 vydala detskú knihu Cirkus Romána.