Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Zuzana Smatanová vystúpi na festivale Sziget

Zuzana Smatanová Foto: TASR/Martin Baumann

Zuzana Smatanová je už deväť rokov pravidelnou súčasťou mnohých slovenských festivalov.

Bratislava 23. júla (TASR) - Speváčke Zuzane Smatanovej sa podaril husársky kúsok, keď ako jedna z mála slovenských interpretov bude koncertovať na známom festivale Sziget v maďarskej metropole Budapešť. Našim južným susedom predstaví 6. augusta najväčšie hity aj piesne z aktuálneho albumu Dvere.

Speváčka, skladateľka a textárka Zuzana Smatanová je už deväť rokov pravidelnou súčasťou mnohých slovenských festivalov. Leto bez vystúpenia pod holým nebom si už ani nevie predstaviť. „Festivaly majú v sebe niečo špecifické, originálne. Či je horúco, alebo prší, ľudia sa idú zabaviť za každých podmienok, pretože majú chuť niečo zažiť. Myslím, že pre interpreta neexistuje krajší pohľad, ako vidieť skákajúci, tlieskajúci a spievajúci niekoľkotisícový dav,“ uviedla pre médiá na margo festivalov Smatanová.

Tento rok má Zuzana za sebou už jednu premiéru. Po prvý raz ju medzi seba pozvali rockeri z festivalu Topfest. Teraz ju čaká známy festival Sziget v Budapešti, ktorý Zuzana ešte nikdy nenavštívila, ani ako interpret, ani ako fanúšik hudby. „Som veľmi zvedavá na všetko, čo ma čaká. Veľmi si vážim, že ma oslovili, určite to bude pre mňa a kapelu výnimočný zážitok. Šiesteho augusta tu zahrám moje najväčšie hity aj kúsky z posledného albumu,“ dodala pre médiá speváčka.



Dovolenku v Španielsku stihla slovenská šesťnásobná zlatá slávica ešte v apríli pred festivalovou sezónou. Koncerty tak budú toto leto jej jedinou náplňou. Na tohtoročný Topfest v Piešťanoch má však aj nepríjemné spomienky. „Pri pesničke Čerešne ma uštipla do ramena včela. V tej chvíli som skoro od bolesti zabudla text skladby. Nevedela som, či sa mám venovať boľavému ramenu, z ktorého som si počas spevu vybrala žihadlo, alebo nedať na sebe nič poznať. Nakoniec som spievala ďalej. Našťastie nie som alergik, inak by sme zrejme ukončili koncert už v polovici,“ uzavrela s úsmevom speváčka.

Zuzana Smatanová vydala v októbri minulého roku piaty štúdiový album Dvere. V slovenskom éteri z neho rotujú už dva hity Dvere a Dnes sa mi nechce nič. Nový album ponúkol desať piesní, hudba aj texty sú z autorského pera speváčky. Producentom albumu je Maroš Kachút, ktorý produkoval doteraz všetky Zuzanine albumy od roku 2003. TASR informovala Nora Krchňáková zo spoločnosti Propaganda House.